බර අඩු කර ගැනීම සඳහා වඩාත් Meal ලදායී ආහාර සැලැස්ම - ජපන් ආහාර වේල...

බර අඩු කර ගැනීම සඳහා වඩාත් Meal ලදායී ආහාර සැලැස්ම - ජපන් ආහාර වේලට. බර අඩු කර ගැනීමට සෞඛ්‍ය සම්පන්න ආහාර වේලක් ඔබට සෞඛ්‍ය සම්පන්නව බර අඩු කර ගැනීමට සහ එය වළක්වා ගැනීමට අවශ්‍ය නම්, ජපන් ආහාර වේලක් යනු යා යුතු මාර්ගයයි. ඔබ භාවිතා කරන ක්‍රමවේදය නොතකා බර අඩු කර ගැනීම අරමුණු කර ගැනීම යළිත් වර්ධනය වීමට හේතු වන අතර එය අකාර්යක්ෂම වේ. බර අඩු කර ගැනීම පිළිබඳව ඔබ බැරෑරුම් නම්, ඔබේ ශරීරය සෞඛ්‍ය සම්පන්න ලෙස හැඩගස්වන දිගුකාලීන සැලැස්මක් කළ යුතුය. ජපන් ආහාර ඔබට අනුගමනය කළ හැකි diet ලදායී ආහාර වලින් එකක් වන අතර එය මෑතකදී ලොව පුරා ප්‍රපංචයක් බවට පත්ව ඇත. එය ඉතා ඉහළ සාර්ථකත්ව අනුපාතයකින් බර අඩු කර ගැනීම සඳහා සෞඛ්‍ය සම්පන්න ආහාර සැලැස්මයි.
ලෝක උරුමයක් ලෙස ජපන් ආහාර 2013 දෙසැම්බර් මාසයේදී යුනෙස්කෝව (එක්සත් ජාතීන්ගේ අධ්‍යාපන, විද්‍යාත්මක හා සංස්කෘතික සංවිධානය) විසින් ජපන් ආහාර අස්පෘශ්‍ය සංස්කෘතික උරුමයක් ලෙස ලැයිස්තුගත කර ඇත. විශේෂයෙන් අගය කරනු ලැබුවේ විවිධාකාර අමුද්‍රව්‍ය සහිත නැවුම් ආහාරවල විශිෂ්ට පෝෂණ සමතුලිතතාවය සහ සෘතු හතරේ වෙනස්වීම ප්‍රකාශ කිරීමට ඇති හැකියාවයි.
ලෝක සෞඛ්‍ය සංවිධානය (ලෝක සෞඛ්‍ය සංවිධානය) විසින් ලොව සෞඛ්‍ය සම්පන්නම රට ශ්‍රේණිගත කිරීම දෙස බැලුවහොත්, පසුගිය වසර 50 තුළ ජපානය හොඳම 5 දෙනා අතරට පැමිණ තිබේ! අතිශයින්ම අඩු මේදය, අඩු කැලරි සහ අධික ප්‍රෝටීන් වීම, ඔබේ දෛනික ආහාරය ජපන් විලාසිතාවකට වෙනස් කිරීම ඔබේ ශරීරයට ධනාත්මක බලපෑමක් ඇති කරයි. ජපන් ආහාර අනුභව කිරීමෙන් ලැබෙන වාසි සාර්ථක බර අඩු කිරීම මල බද්ධය සමනය කරන්න ජීවන රටා රෝග වළක්වන්න දන්ත ගැටළු වැඩි දියුණු කිරීම ලස්සන සම සඳහා පෝෂ්‍යදායී හා සමබර ආහාර වේලක් 1. සාර්ථක බර අඩු කිරීම බර අඩු කර ගැනීමේ වැඩසටහනක් කිරීමේදී මතක තබා ගත යුතු පළමු කරුණ නම් කැලරි ප්‍රමාණයයි. සාම්ප්‍රදායික ජපන් ආහාර කට්ටලයක් සහල්, මයිසෝ සුප් සහ අඹරන ලද මාළු, තම්බා එළවළු, මුහුදු පැලෑටි සහ සෝයා බෝංචි වැනි කෑම වර්ග වලින් සමන්විත වන අතර කැලරි අඩු හා ප්‍රෝටීන් ඉහළ මට්ටමක පවතින නමුත් තවමත් තෘප්තිමත් ය. එය සත්ව ප්‍රෝටීන්, එකතු කළ සීනි සහ මේදය අවම ප්‍රමාණයක් සහිත සම්පූර්ණ ආහාර පදනම් කරගත් ආහාරයකි, එබැවින් ඔබට අධික කැලරි සහිත, සැකසූ ආහාර වලින් වැළකී සිටිය හැකිය. 2. මල බද්ධය සමනය කරන්න ජපන් ආහාර වේලෙහි සාමාන්‍යයෙන් ප්‍රමාණවත් එළවළු ප්‍රමාණයක් අඩංගු වන අතර තන්තු, විටමින් සහ ඛනිජ ලවණ වලින් පොහොසත් වේ. තන්තු විශේෂයෙන් ආහාරයට ගන්නා අයට වැදගත් පෝෂ්‍ය පදාර්ථයක් වන අතර එය බඩවැල් පරිසරය නියාමනය කිරීමට උපකාරී වේ. ජපන් ආහාර යනු බර අඩු කර ගැනීමට හිතකර ආහාරයකි. ඔබට මෙම අත්‍යවශ්‍ය පෝෂ්‍ය පදාර්ථ නොදැනුවත්වම පරිභෝජනය කළ හැකිය. 3. ජීවන රටා රෝග වැළැක්වීම අධික මේදය ආහාරයට ගැනීමෙන් මස් හා බටර් වැනි සංතෘප්ත මේද අම්ල අධික ලෙස පරිභෝජනය කළ හැකිය. ඔබ මෙම ආහාර ගැනීමේ පුරුද්ද දිගටම කරගෙන යන්නේ නම්, ඔබේ කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම සහ ට්‍රයිග්ලිසරයිඩ අවසානයේදී ඉහළ යනු ඇත. කොලෙස්ටරෝල් සහ ට්‍රයිග්ලිසරයිඩ සුමට රුධිර ප්‍රවාහයට බාධා කරන අතර ධමනි සිහින් වීම ඇතුළු විවිධ රෝග ඇති කරන රුධිර පිපාසය ඇති කරයි, එබැවින් ඔබ ඉක්මන් දියුණුවක් ගත යුතුය. මාළු හා මුහුදු ආහාර වලින් පොහොසත් ජපන් ආහාරය ප්‍රතිවිරුද්ධ පියවරක් ලෙස පැමිණෙන්නේ මෙහිදීය. මුහුදු ආහාර, විශේෂයෙන් බ්ලූෆිෂ් වල අසංතෘප්ත මේද අම්ල අඩංගු වන අතර රුධිරය සිහින් වීමට අමතරව ඩීඑච්ඒ ඉහළ මට්ටමක පවතින නිසා මොළයේ සෛල සක්‍රීය කරයි. අධික ලෙස මේදය ආහාරයට ගැනීම වළක්වනවා පමණක් නොව, ප්‍රෝටීන් සපයන අතරතුර එය අනෙක් අවයව මතද ක්‍රියා කරයි, එබැවින් එය ඔබේ මෙනුවට ඇතුළත් කිරීමට වග බලා ගන්න. 4. දන්ත ගැටළු වැඩි දියුණු කිරීම සීනි සහ සැකසූ ආහාර දත් දිරායාමට හේතු වේ. අමු සහ හැපෙනසුළු ආහාර කෙරෙහි අවධානය යොමු කරන ජපන් ආහාර පිසීමේ හැසිරීම දිරිමත් කරයි. ආහාර හපන විට ආහාර දිරවීමට සහ දත් හා අස්ථි වර්ධනයට උපකාරී වන ලවණ නිපදවීමට ඔබේ ශරීරයට උපකාරී වන වැදගත් ක්‍රියාකාරකමකි. චුවින් කිරීම ඔබේ තෘප්තිමත් මධ්‍යස්ථානය උත්තේජනය කරන අතර එමඟින් ඔබේ ආහාර වේලෙහි මුල් අවධියේදී සෑහීමකට පත්විය හැකිය. 5. ලස්සන සම සඳහා පෝෂ්‍යදායී හා සමබර ආහාර වේලක් ජපන් ආහාරවල අමුද්‍රව්‍ය විශාල ප්‍රමාණයක් අඩංගු වන අතර තන්තු, ඛනිජ සහ විටමින් විශාල ප්‍රභවයකි. ඔබේ දෛනික ආහාර වේලට අතුරු කෑමක් එකතු කිරීම, විශේෂයෙන් එළවළු බහුල එකක්, ඔබේ පෝෂණය වෙහෙසකින් තොරව සමබර කරනු ඇත. ඔබේ සමේ තත්ත්වය සහ සෞඛ්‍යය පවත්වා ගැනීම සඳහා ඔබේ පෝෂණ සමතුලිතතාවය පිළිබඳව විමසිල්ලෙන් සිටින්න. ජපන් ආහාර වේල ආරම්භ කරන්නේ කෙසේද? ඔබ නවකයන් නම්, ඔබගේ සියලු ආහාර ජපන් විලාසිතාවට මාරු කිරීම පහසු නොවනු ඇත, එබැවින් ඔබගේ දෛනික ආහාර වේලක් ජපන් ආහාර සමඟ ආදේශ කිරීමෙන් ආරම්භ කරන්න. ජපන් ආහාර වේලෙහි පදනම "1 සුප් + 3 දීසියක්" ජපන් ආහාර වේලක පදනම වන්නේ එක් සුප් එකක් සහ පිඟන් තුනක් සමබර කිරීමයි. 1 ප්‍රධාන ආහාර: බලශක්ති ප්‍රභවයක් ලෙස කාබෝහයිඩ්‍රේට් සැපයීම. 1 සුප්: ඔබේ ශරීරය නැවත විජලනය කරයි. 3 දීසිය: ප්‍රධාන ආහාර හා සුප් වල පෝෂ්‍ය පදාර්ථ නොමැතිකම සපුරාලන්න. "1 සුප් + 3 දීසියක්" සඳහා උපදෙස් 3 ක් ආහාර පිළියෙල කිරීමේදී හා අවසාන වශයෙන් කාර්යක්ෂම වන්න අඩු කැලරි අමුද්‍රව්‍ය භාවිතා කරන්න රාත්‍රී ආහාරය සඳහා ගැඹුරු බැදපු ආහාර ගැනීමෙන් වළකින්න 1. ආහාර පිළියෙල කිරීමේදී හා අවසාන වශයෙන් කාර්යක්ෂම වන්න එක් ප්‍රධාන කෑමක් සහ අතුරු කෑම දෙකක් වැඩ ගොඩක් සේ පෙනේ. ඔබට වේලාව අඩු වූ විට, ප්‍රධාන ආහාරය ලෙස ග්‍රිල් කළ මාළු වැනි සරල මෙනුවක් තෝරන්න. අතුරු කෑම සඳහා ඔබට ටෝෆු හෝ මුහුදු පැලෑටි වැනි වාණිජ නිෂ්පාදන භාවිතා කළ හැකිය, නැතහොත් අමු එළවළු සහිත සලාදයක් විකල්පයක් විය හැකිය. සෑම දිනකම අතුරු කෑම පිළියෙළ කිරීම ඔබට පහසු නැතිනම්, ඒවා කල්තියා සූදානම් කරන්න හෝ කැටි කිරීමේ තාක්ෂණය භාවිතා කරන්න. 2. අඩු කැලරි අමුද්‍රව්‍ය භාවිතා කරන්න ජපන් ආහාරයේ වාසියක් වන්නේ අඩු කැලරි සහිත ආහාර ඔබේ ආහාර වේලෙහි පරිමාව වැඩි කිරීමයි. කැලරි අඩු ඔකරා (ටෝෆු), කොන්නියාකු (කොන්ජැක්) සහ හතු ඇතුළත් කිරීමට උත්සාහ කරන්න. උදාහරණයක් ලෙස, බිම්මල් සුප් සහ ටෝෆු අතුරු කෑම මෙන්ම එළවළු ගොඩක් සහිත මයිසෝ සුප් ද ඇතුළත් කරන්න. 3. රාත්‍රී ආහාරය සඳහා ගැඹුරු බැදපු ආහාර ගැනීමෙන් වළකින්න ඔබ දිනපතා ආහාර වේල් තුනක ශේෂයක් තබා ගන්නේ නම් වඩා හොඳ වනු ඇත. උදෑසන ආහාරය බලශක්ති ප්‍රභවයක් ලෙස ක්‍රියා කරයි. ඔබ උදේට අධික කැලරි සහිත ආහාර අනුභව කළත්, දිගුකාලීන ක්‍රියාකාරකම් හේතුවෙන් ඒවා මේදය බවට පත්වීමට ඇති ඉඩකඩ අඩුය. අනෙක් අතට, බැදපු ආහාර වලින් වැළකී රාත්‍රී ආහාරය සඳහා සැහැල්ලු ආහාර වේලක් ගන්න. බැදපු හෝ කලවම් කළ ආහාරවලට වඩා අමු හෝ තම්බා අමුද්‍රව්‍ය තෝරා ගැනීමෙන් ඔබට කැලරි අඩු කර ගත හැකිය.

No comments:

Channel FIVE

Meat Slicer, Meat, Fruit And Vegetable Slicer, Frozen Meat Slicer,

  Manual Frozen Meat Slicer, Meat, Fruit And Vegetable Slicer, Frozen Meat Slicer, Adjustable Thickness, Kitchen Cutting Tool Material Blade...